Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fošna

9. 7. 2012 7:39
ale o to jde.-...

ministr financí bude dostávat ceny od finančníků z celého světa: ---  protže je potřeba přivést nás cugrunt....  a rozebrat nás jak Řecko.... přece se tady dá ještě rozkrást pár státních společností...ČEZ 60%, Lesy ČR   atd. ono se ještě něco najde...

a ovčanům se řekne to nevyšlo uděláme dalšíá reformy :  do důchodu nepůjdete nikdy, penzijní fondy znárodníme, způsob politiky je horší než za komunistů.... ti nás dokázali otročit politicky,, ekonomicky jsem byl snad svobodnější", tihle z nás ekonomicky udělaj bezdomovce...,,ale svobodné a demokratické"

0 0
možnosti
OTF

Oldřich Florian

8. 7. 2012 12:12
...

Vy snad víte, jakou hodnotu má vrchol Lafferovy křivky?

0 0
možnosti
OTF

Oldřich Florian

8. 7. 2012 14:53
Re: ...

Myslím tím pochopitelně při jaké sazbě si autor myslí, že dojde k nejvyššímu příjmu. Není možné, aby člověk odhadl tu optimální sazbu. Navíc, ekonomika je ovlivněna mnoha dalšími faktory - např. samotným chováním lidí. Jak autor může vědět, že se případné chování změnilo zvýšením daní?

0 0
možnosti
M

mamsrb

7. 7. 2012 11:49
Kalousek se nepoučil z Řecka.

Tam je největším problémem výběr daní. Existuje určitá hranice nad kterou se vyplatí přesounout činnosti do šedé ekonomiky a neplatit daně. Za Marie Terezie lidé nadávali na desátek (10% daň) Dnes by jsme za ní byli vděčni. Dopad zvýšení daní funguje např. takto: dokud byla DPH na služby 5% měli jsme úklidovou službu. Při nynějších 14% se nám vyplatilo "zaměstnat" uklizečku s platbou na ruku.

0 0
možnosti
LM

lomihnát mlékařem

4. 7. 2012 17:26
Nesváděl bych to jen na Laf. křivku.

Osobně jsem názoru, že výběr DPH by poklesl i při ponechání staré sazby.

Ale vliv, který uvádíte, tedy vyšší výdaje za zboží s nižší sazbou = méně koupeného zboží s vyšší sazbou je jistý.

Dobře lhářům tak, to mají za porušení slibu nezvyšovat daně.Rv

0 0
možnosti
R

rudaz

5. 7. 2012 21:42
Re: Nesváděl bych to jen na Laf. křivku.

A další lži na nás chystají, doporučuji:

Jistě, spektrum problémů je široké. Soustřeďme se ale na přítomnost, v tom ohledu doporučuji si přečíst:

http://hannig.blog.idnes.cz/c/277959/Poprava-ceskeho-zdravotnictvi.html

R^

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

4. 7. 2012 16:57
Za soucasne situace by cesta snizovani dani

byla asi cestou zcela sebevrazednou. neb na hospodarsky pokles v cele Evrope by rozhodne nase snizene dane nemely naprosto zadny efekt ;-) a stat by prisel o dalsi miliardy navic, ktere by si musel opet pujcit... Jestli jste v SSO vsichni takovi odbornici... ;-)

0 0
možnosti
LM

lomihnát mlékařem

4. 7. 2012 17:34
Re: Za soucasne situace by cesta snizovani dani

Ti, kdo viděli první Fosburyho pokusy, si také ťukali na čelo a snesli celou řadu argumentů, proč zády k laťce nemůže skočit výš.

Nebude to mít naprosto žádný efekt .. :-/

A byli to odborníci ...

1 0
možnosti
SK

Simona Keki

4. 7. 2012 15:02
.

R^R^

0 0
možnosti
IF

ivošek z gmailu

4. 7. 2012 9:49
Prý tu křivku zná, ale bojí se

Údajně je tam obava, že při snížení daní přijde vlivem setrvačnosti stát o další miliardy než to vůbec začne mít vliv a zdá se, že tam panuje přesvědčení, že ten model funguje jen při zvyšování, při snižování daní prý ne ;-€

O trochu více jsem se (nejen) o tom rozepsal na neveřejném fóru Svobodných přesně před měsícem a jedním dnem, ale nevím jestli jste to tam pane Smetko také četl ...

1 0
možnosti
V

villík

4. 7. 2012 10:33
Mám takovej dojem, že...

..snížení spotřební daně u motorových paliv by eráru neuškodilo a rozhejbal by se cvrkot na benzínkách. Dopravci by si trochu oddechli, důchodci by natankovali, Němci by tu pár litříčkú nakoupili..... Myslím, že by snížení spotřební daně o 3 kačky rozhýbalo prodej o víc, než o 10%..... ?? ?   Kdo ví?

2 0
možnosti
FM

fr-mottl

4. 7. 2012 1:08
tihleti vsichni svobodni jsou jen k smichu.

proboha uz se s tim smirte, prace neni a nebude. A kdo nepracuje nemuze take platit dane. Ten system konci, je to treba zacit delat uplne jinak.

Viz Jeremy Rifkin - The End of Work.

1 0
možnosti
IP

Qlk_5

4. 7. 2012 14:54
Re: tihleti vsichni svobodni jsou jen k smichu.

8-o

0 0
možnosti
B

brooke

3. 7. 2012 16:26
Ekonomika x politika

Jak jednoduché je ukazovat na nefungující státní rozpočet, který je tvořen na základě volebního programu s tím, že nesmí odradit voliče v příštích volbách. Ona  L . křivka také počítá s počtem potenciálních voličů. A tady nastává hlavní problém. Ekonom by jasně snížil výdaje státu na minimum. Tím by ale musel hlavně snížit sociální dávky. Miliony potenciálních vióličů v čudu. Protože to nejde, tak se musí zvýšit daně, nejlépe daně těm, co je platí. Těm co daně neplatí, ty to hřeje u srdce a jsou ochotni takovou vládu podpořit, zvlášť, kdy soc dávky zůstavńou. Problém je, že ten co platí daně je ochoten je platit do ůrčité výše, potom je neplatí vůbec, nebo jen symbolické, aby se neřeklo. Je zajímavé, jak se koukají na platiče daní pobírači soc dávek. Optimalizaci daní, tedy snížení daňového odvodu berou jako zlodějinu na státu. To, že sami daně neplatí berou jako spravedlivé řešení vlastní neschopnosti se uživit pouze svou prací a pílí.

1 0
možnosti
B

brooke

3. 7. 2012 16:27
Re: Ekonomika x politika

A co vy? Jste ochotni pomoci státu placením vyšších daní, či snížením soc. dávek?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS