Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

20. 11. 2010 22:30
Abstrahuji od strašné hrubky

"města museli". K Irsku - daň pro právnické osoby 12% je - jakmile splaskla bublina zázraku - neudržitelná (přitom daně fyzických osob nejsou podle mých informací zase tak nízké). Samozřejmě se musí posuzovat daňový systém celkově, ale pokud máte zajistit chod státu, tak asi i zvýšení irských daní je nutností. Lékaři SSO by naordinovali nemocnému irskému pacientovi více liberalismu, více ekonomické svobody, ale to je nesmysl. Existence daňových rájů je výmyslem jak ulít prachy a skutečnou konkurenci, která by vedla k efektivnější výrobě a směmě to poškozuje. Výpadky pak musí nahrazovat ti, kteří tento podvod z nějakých důvodů nepraktikují.

0 0
možnosti
S

sampis

20. 11. 2010 22:00
No máte to nějak popletené

ekonomická emigrace se neodehrává kvůli daním, ale za účelem zlepšní poměru příjem/ výdaje. A bez ohledu na výši daní. Váš příklad ze středověku je poněkud ... úsměvný. Těžko najít krásnější případ regulace, než je cechovní systém. Mimochodem, liberalismus, zejména ten ekonomický by byl ve středověku naprosto nepřípustný.

0 0
možnosti
L

Lanta.2004

20. 11. 2010 21:59
Student a už se tituluje ekonom :-)))

Když pominu tenhle úsměvný fakt,pak následuje v článku mnoho dalších úsměvných faktů.

Příkladem.Naše země podle pana "ekonoma" už nemá mezi státy západní Evropy téměř žádný vzor,neboť už jsme na tom prý naprosto stejně;-DNo nevím,nevím,ale pohledem ekonomického laika bych řekl,že nám přecijen k takovým zemím typu Německo,Rakousko,Švédsko,Finsko a podobně něco "málo" chybí.

Co mě ovšem rozesmálo asi nejvíc bylo vyzdvižení HongKongu jako našeho nějakého vzoru.Když pominu,že je HongKong dnes čínské území s čínskými zákony tak nějvětším překvapením pro autory(jinak jistě zdatného ekonoma) bude fakt,že je HongKong v nemálo případech pěkně výkonnou pračkou špinavých peněz,kde se obchoduje mnohdy s ilegálním zbožím.Nu což,to nevadí,hlavně,že je tam ta konkurence a peníze se točí ve velkém,že?;-D

0 0
možnosti
A

Angelkiller

20. 11. 2010 21:39
výborné

Vynikající článek pane Smetko! Jsem také liberál, čtu mnoho článků od zpřízněných duší, které se však často opakují. Ten váš je opravdu originální, konkurence států je skvělé téma o kterém se nepíše takřka vůbec ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4694x
Marketing a finance, v minulosti taky politika, ekonomie a programování.

Seznam rubrik