Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

lunak

19. 1. 2011 15:16
Poněkud mi autore uniklo

proč bych měl kupovat německé vepřové, když ho máme doma dost. Pokud myslíte jeho cenu, které obsahuje vývozní dotaci, tak by jste měl položit funkci místopředsedy Strany svobodných, protože především tato strana se považuje strážce ekonomického liberalismu a veškeré dotace považuje za hřích. Nadzvedl mě především poslední odstavec "Zchlaďme hlavy, na výzvy k regulacím dovozu nereagujme a ukažme zemědělcům, že se sami dokážeme rozhodnout, jaké maso chceme kupovat". Místo toho, aby jste spotřebitele vyzýval nekupovat dotované maso z Unie (takže podporovat domácí zemědělce), stal jste se z ničeho nic zastáncem unijní zemědělské politiky.... (dioxiny vem čert, otrávit se můžeme i něčím jiným!)...

Podotýkám, že nejsem zemědělec....

0 0
možnosti
B

B.D.S

19. 1. 2011 21:37
Re: Poněkud mi autore uniklo

Přesně tak. Vystoupení z Unie při zachování bezcelního obchodu a zároveň zrušení veškerých domácích dotací zlikviduje české zemědělství mnohem rychleji, než to činí Unie nyní. Občas to vypadá, že Svobodní neumějí do pěti počítat..

0 0
možnosti
AM

sedlak ve svete

19. 1. 2011 15:10
Je videt, ze o zemedelstvi nic nevis

Je to priserny blabol dokazujici neznalost. Kvalita stravy obyvatel od druhe svetove valky poklesla na 27% v roce 97 kdezto objem potravin na hlavu se zvedl 12*. Toto jsou data od profesora Van Alsacka, uznavaneho odbornika na vyzivu lidstva. Klasicky prikladem je to, ze kdyz si nekdo pestuje na zahradce jahody nebo ma jablon jen pro vlastni spotrebu a radost z aktivni prace v zahrade a nekdo je pestuje na zisk ve velkem a prodava je pres nekolik prostredniku, pak je dokazano ze zahradkar kompostuje a hnoji hlavne kompostem oproti tomu chemicke pohnojeni velkopestitele. Takhle to jde az ke sklizni kdy ze zahradky si prineseme prave tak akorat zrale ovoce, kdezto to co se bude prodavat na druhem konci sveta se musi "podtrhnout".  Takze radeji vice malych nez jeden velky.

A pokud se jedna o narodni citeni, tak pokud je nase zemedelstvi schopne vyprodukovat nedotovane a bezproblemove potraviny, tak je budu podporovat. Uprednostnenim ceskeho produktu pred zahranicnim totiz pomaham sobe.

0 0
možnosti
HD

opportunity

19. 1. 2011 17:02
Re: Je videt, ze o zemedelstvi nic nevis

0 0
možnosti
D

DrID

19. 1. 2011 14:58
Vepřové nejím

Příliš mnoho kamionů se převrací na silnicích se stresem polomrtvými vepři, kteří jsou zcela nesmyslně vláčeni po Evropě. Jsem ochoten jíst pouze maso ze zvířete, které stráví jakž takž přirozený život a pak ho porazí tam co vyrostlo!!!!!

0 0
možnosti
LT

lukytea

19. 1. 2011 14:40
...

Zaráží mě a nechápu proč musíme vozit nějaké maso z Německa a či jiných států EU, když máme kvalitní maso u nás doma. Místo aby se podpořila domácí produkce a tlačilo se na kvalitu, tak se pořád vozí levnější maso kdo ví odkud...Nedávnou jsem sháněl hovězí maso a v supermarketech není možné sehnat maso, které by pocházelo z Česka....téhle politice prostě nerozumím.

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

19. 1. 2011 14:12
Mně se ani tak

tak nejedná o to stopové množství dioxinů, které požijeme i někde jinde u něčeho jiného, ale hlavně o ten průšvih, že se něco takového vůbec může stát - tedy někdo vyrobí záměrně takové krmivo, záměrně ho prodává dál, ví, co je to za svinstvo, ale klidně nechá spoitřebitele, aby se spokojeně ládovali pašíkem, než to nějaká státní kontrola objeví. Neříkám, že se to nemůže stát i u nás, nebo jinde v okolí, ale momentálně a i dlouhodobě mají naši zemědělci navrch, pokud jde o bezpečnost a kvalitu, tak proč podporovat německé dotované podvodníky?

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

19. 1. 2011 14:06
Dioxinek mnam..

ale ten kdo nejvic na druhe poukazuje, ten ma vetsinou co skovavat. Sedlaci k tomu prisli jak slepy k houslim. A v Bavorsku maji lide tu moznost nakupovat maso primo u sedlaka. Coz znamena, ze maji  take moznost se porozhlednout jak jeho dvur vypada. Jedno co pestuje. A jeste neco, v takove nejiste situaci se lide museji vice informovat o tom odkud potraviny jsou. A pak nemuseji mit strach z toho co jedi.

0 0
možnosti
KK

Santa1

19. 1. 2011 15:29
Re: Dioxinek mnam..

Neé, nemusí. Nejvíc je zatím uklidňovaly pytle s krmivem made in Germany, žádné šmejdy China nebo Czech Republic.

0 0
možnosti
F

FanFanTulipan

19. 1. 2011 14:05
...

Jediným rozumným krokem je ZRUŠIT dotace do zemědělství. Je to podnikání jako každé jiné a dotace mj. vážně narušují hospodářskou soutěž. Myslím si, že by výrazně ubylo převážení potravin na velké vzdálenosti jen proto, že ten druhý má vyšší dotace než ten první! :-P

0 0
možnosti
BH

hell365

19. 1. 2011 14:09
Re: ...

Konečně rozumný názor. Bohužel tohle němci a frantíci nikdy nedovolí - zkrachovali by do jednoho.

0 0
možnosti
RS

Sťor

19. 1. 2011 14:02
Rozhodně antikarma

Plivete ve svém spolku na EU, ale najednou se zastáváte volného obchodu s kontaminovaným masem z Německa. Jak to jde dohromady ? Vaše argumenty jsou dětsky naivní. Pokud sem někdo maso doveze, nikdy se v obchodě nedovíte, že je z Německa a těžko se mu vyhnete. Proto je zákaz dovozu na místě a kdo jiný byto měl iniciovat, než naši výrobci masa. Pokud se bude dařit více jim, bude se dařít u nás i dalším

0 0
možnosti
F

FanFanTulipan

19. 1. 2011 14:06
Re: Rozhodně antikarma

Izděláno v Černobylu, ale zabaleno v ČR a ejhle už je to produkt z ČR.... Který Lojza na to mohl přijít... :-P

0 0
možnosti
BH

hell365

19. 1. 2011 13:55
Kdyby se to stalo u nás

tak do hodiny do Německa nevyvezeme ani chlupRv. Viz nedávno šílené krávy (a to je oproti dioxinům naprosto zanedbatelné riziko).

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

19. 1. 2011 13:53
Veleba sprostě zneužil, že sotva 4% lidí

něco o použití dioxinů v zemědělství ví a tak mohl dosyta se vylhat a lidi jen v hrůze polykali s vyschlým hrdlem.

0 0
možnosti
BH

hell365

19. 1. 2011 13:59
Re: Veleba sprostě zneužil, že sotva 4% lidí

No ale ty z nás taky přestaň dělat hlupáky!

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4694x
Marketing a finance, v minulosti taky politika, ekonomie a programování.

Seznam rubrik