Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Veselý

20. 10. 2011 6:27
Asi tak...

Stalo se módou nadávat. Dříve na Rusáky, teď na EU. A přitom si zásadně nedokážeme uklidit ani ve vlastním domě. Nadáváme na dotace, ale normálně je rozkrádáme. A kdo za to může? No přece EU.

Najednou dotace na čističky nedorazí? Údajně proto zdraží voda. Kdo za to může? Ne český úředník, který vodovody zprivatizoval bez výběrového řízení neprůhlednému vlastníkovi, ale přece ta zlá EU, která  nejednou nedá dotace.

Vymysleli jsme nejstupidnější a prakticky nezrušitelnou podporu FVE z celé 27? A kdo za to může? Ne my a naši poslanci a politici, ale jen a jen ta zlá EU.

Prodali jsme sami a dobrovolně své kvóty na cukr? Není to přece naše chyba, za to může ta zlá EU, že se teď kapsuje někdo jiný z EU, ačkoliv měl a má stejné podmínky jako my.

Takže uklidit si hlavně doma, méně nadávat na ty daleko, protože za hodně průšvihů si můžeme sami. To ale chtít po straně, kde místopředsedoval dlužník a úpadce, kde předseda byl napojen na státní dotace, to bychom chtěli asi mnoho.

0 0
možnosti

haes

21. 10. 2011 18:38
Re: Asi tak...

Dříve jsme nadávali na Rusáky, nyní na EU. Je to opravdu jenom móda, nebo za tím stojí kus racionálního přemýšlení? Třeba takového přemýšlení, jako předvedl autor článku.

0 0
možnosti

Pavel Brno po smazání

20. 10. 2011 1:51
Karma !

R^ Váš článek pohladil na duši každého, kdo by se rád věnoval výrobě a něčemu užitečnému, ale místo toho se musí zabývat nesmyslnými papíry. Na kritiku nedbejte - píšou to státní úředníci, kteří vživotě nezatloukli hřebík.

0 0
možnosti

Rodnok

20. 10. 2011 9:47
Re: Karma !

haha... libertariáni jsou právě buď studentíci jako autor nebo přisátí na stát jako Mach, Klaus a podobní.

0 0
možnosti

emeritni samec

17. 10. 2011 16:25
Stamiliony eu hlupáků versus čeští pravičáci.

Toto se neodlišuje od blábolů zelených ekoteroristů.Nic o tom nevíme a o to víc radíme a bojujeme ze všech sil za lepší zítřky.jak se tliší od bývalých komunistů?Ti měli svoje pravdy které hájili přes mrtvoly a nenáviděli celý svět.EU nechci obhajovat ale obávám se že naše čecháčkovské provinční názory nikoho v evropě neohromí.

0 0
možnosti

martinxz

17. 10. 2011 17:53
Re: Stamiliony eu hlupáků versus čeští pravičáci.

libertariány od komoušů a ekoteroristů odlišuje hlavně logika, znalost ekonomie a posilování ekonomických a osobních svobod.

1 0
možnosti

ikkyu

17. 10. 2011 15:18
dotace

Dotace EU a způsob jejich čerpání je hnus. byl bych proto rád, kdyby naše pravicová reprezentace byla v EU trochu slyšet a snažila se stav v mezích možnosti diplomacie napravit. Místo toho se od EU jen neproduktivně distancuje. Nic tím pro nás nezíská.

0 0
možnosti

Pavel Brno po smazání

20. 10. 2011 1:59
Re: dotace

Nezlobte se, ale nevidím v EU naši pravicovou reprezentaci, ani neproduktivní distanci. Vidím tam socialistické lenochody, kteří jsou rádi, že mají ráno pod polštářem EURa. Nerozumím Vašemu příspěvku.

0 0
možnosti

pedro14

17. 10. 2011 14:39
jeste rok dva a mame tu druheho matejku

EU je spolek blbcu s tim souhlasim.. ale z jineho duvodu.. nikdo jiny by tak protievropskemu narodu nedal ani korunu

0 0
možnosti

Pavel Brno po smazání

20. 10. 2011 2:06
Re: jeste rok dva a mame tu druheho matejku

A kolik nám dal a kolik vzal? O tom je ten článek taky. Já nechci stát s nataženou rukou, nechci žádné peníze z EU. Netvrdím např., že EU může za ten obrovský průšvih s fotovoltaikou v ČR, ale významný podíl má.  Na druhou stranu za  přebyrokratizování jakékoli činnosti - za to může minimálně ze 70 %.  A co "společná zemědělská politika" ? To už je opravdový podvod. Rv EU Rv

0 0
možnosti

Smrť

17. 10. 2011 13:59
Za zmínku stojí také korupce,

která s dotacemi úzce souvisí. Je naprosto běžnou praxí, že si komise, posuzující oprávněnost nároku na dotaci, řekne za kladné vyřízení o nějakolik procent z částky.:-/EURv

0 0
možnosti

...motýl bombardér

17. 10. 2011 0:35
platite

si skolu sam, svobodny obcane?

0 0
možnosti

Zbyndas

17. 10. 2011 2:03
Re: platite

Jsem rad, ze reagujete na clanek, bohuzel nejsem autor. Ale urcite vim, ze svym detem to budu hradit sam.

Kazdopadne, uz jsem opravdu uvazoval o tom, ze si zalozim blog, kde budu prebirat clanky lidi, po kterych se neknubove mohou vozit. Jsem bily/heterosexual/vystudovany/platim dane/zenaty/deti, no proste normalni clovek. Co budete psat potom, kdyz to dam na blog ja?

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

16. 10. 2011 23:28
o "výhodnosti" dotaci je škoda mluvit, jen mi připadá,že

většina je přesvědčená o opaku. selským rozumem - co je lepší? vybrat korunu a utratit ji na řešení místního skutečného problému, nebo vybranou korunu poslat do EU tam ji někdo zaeviduje, další vymyslí na jaký účel může být použita, třetí vymyslí jak musí správná žádost vypadat, čtvrtý předložené žádosti posoudí, pátý dotaci schválí, šestý pak kontroluje její využití. další náklad k té odevzdané koruně znamená vypracování správné žádosti (což nedělají již zaplacení státní úředníci ale nasmlouvané externí firmy) dále se  k té odevzdané koruně přihodí dalších 30 haléřů jako spoluúčast na schváleném projektu, pak se ještě zaplatí povinná propagace EU (ony cedule, které dnes nejsou červené se žlutým písmem, ale modré se žlutýma hvězdama). a pokud to je investice vyžadující servisní náklady, ona koruna nabývá neskutečných veličin. u nezbytných investic ještě tento servis lze chápat, ale u mnohých je ona nezbytnost pochybná. já odhaduji cenu jedné každé takové koruny aspoň na trojnásobek.

1 0
možnosti

Smrť

17. 10. 2011 14:02
Re: o

A to já zas hodnotím kladně všechny ty EU cedule a EU pomníčky u každé cyklostezky či kanalizace, kde má EU spoluúčast - alespoň má můj pes na co močit;-D.

0 0
možnosti

EU je ZLO

16. 10. 2011 22:17
Je to tak

R^

0 0
možnosti

NewDorianGray

16. 10. 2011 21:27
Nezazlívám EU, že dotace ze strukturálních fondů

využíváme neužitečně na hovadiny. Nezazlívám bankám, že nakupují dluhopisy zemí EU, i když vím, že politici umožní voličům peníze vydlužené peníze prožrat. On problém není ani v Bruselu, ani na Wall streetu, je mnohem blíž.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4694x
Marketing a finance, v minulosti taky politika, ekonomie a programování.

Seznam rubrik