Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

philipe

25. 1. 2011 1:58
pro radim 36

Pane rozumbrado. přečetl jste si slabikář a už se domníváte, že máte patent na moudrost. Samozřejme nejsou dioxiny herbizidy ale jsou v nich obsaženy. Ve hnojivu těžko. Ve více než 65 % všech herbizidů/pestizidů jsou dioxiny obsaženy a v nejméně 35 % ve vysoce toxické koncentraci. Jako příklad par excellence uvádím herbizid "Agent Orange", kterým US Army zamořila tisíce ha půdy ve válce proti Vietnamu. Agent Orange obsahuje vysoce jedovatý dioxin TCDD, který má teratogenní účinky na lidský a zvířecí organismus.Ještě v 3.generaci se dosud rodí vietnamské děti s Phokomelie, t.j. bez rukou nebo nohou nebo s těžkými deformacemi na končetinách. Něco si o tom můžete přečíst v "New Scientist (1998, Vol. 160, No.:2154,site 18-19), kde najdete i exaktní údaje o kontaminovaných dávkách. Doporučuji též: <http://www.vietnam-kompakt.de/agent-orange.html/>; nebo: <http://www.umweltlexikon-online.de/RUBlandwirtrohstoffe/Herbizide.php>;. A až to asimilujete, za předpokladu,že umíte německy a anglicky o tom pište. OK?

0 0
možnosti

philipe

21. 1. 2011 0:49
pro autora p.Smetku

Mladíku, pokud trpíte grafomanií tak se zabývajte raději nějakou banální tématikou, třeba o Vaší první lásce. Nikomu tím neublížíte a možná několik pubertujících dívek i pobavíte. Vaše úvahy o dioxínu jsou nejen naivní ale absolutně nebezpečné a nařknout zemědělce, že vyvolávají paniku a dioxinofobii aby mohli prodávat jejich předražené maso a vejce je absurdní a hraníčí se slabomyslností. Dioxiny jsou herbizidy a žádné hnojivo, jak se mylně domníváte a jsou řádově asi 1000 x jedovatější (jmenovitě 2,3,7,8- Tetrachlordibenzdioxin =TCDD) než cyankali, pokud vůbec víte co je cyankali. LD50 TCDD se udává v pikogr. (LD50 je letální dosis, po jejiž pozření 50 % pokusných zvířat zahyne. Na lidech se tyto pokusy pochopitelně dělat nesmí. Jeden pikogram je 10 na minus 12 gramů. Říká Vám to něco? Obávám se, že je to pro Vás všechno španělská vesnice, hlavně že tu můžete publikovat slabomyslné výpotky Vašeho brabčího mozečku.

0 0
možnosti

radim36

23. 1. 2011 9:24
Re: pro autora p.Smetku

Dioxiny nejsou žádné herbicidy či přímo vyráběné látky. Dioxiny jsou nežádoucí příměsi při některých chemických technologiích či při tepelném rozkladu organických látev v přítomnosti chlóru. Průšvih je ten, že jsou extrémně tepelně stabilní , většina z nich potřebuje k spolehlivému rozkladu teplotu nad 1000 st C po dobu několik sekund, zatímco vznikat mohou už při teplotě od zhruba 200 st C výše.  Takže jak už  jednou vzniknou, v tom daném prostředí zůstávají, v přírodě je poločas jejich rozpadu  desítky až stovky let.

Jinak souhlasím, že autor vykazuje katastrofální neznalost principů, dle kterých se v EU dotují i označují potraviny a následně se distribuují do jiných zemí EU. A pokud ty jiné země EU mají hloupější úředníky a politiky, je jejich vlastní zemědělská a potravinářská výroba těmi dotacemi likvidována.;-(

0 0
možnosti

Sindibad

19. 1. 2011 22:20
Autor je nic netušící mamlas

Já vím, že to asi myslíš dobře, a že tě to tak na 5. fakultě dějepisu učí. Nicméně se  veřejně vyjadřuješ k problému, o kterým nemáš ani páru.

 Zjisti si něco o dotační politice EU v agrární oblasti, o cílený likvidaci konkurence daný ze zákona, o tom, jak se u nás vyrobí kilo vepřovýho za 32 Kč, na západě za 36Kč, ale díky dotacím ho sem dovezou za 25 Kč. Potom možná i pochopíš, proč jsou stavy vepřovýho v současnej době v Českých zemích na úrovni roku 1946.

 Dej si klidně bifteček z bavorska nebo odkud chceš, ale hlavně tu neblábol.

0 0
možnosti

Kolumbo

19. 1. 2011 22:10
Za socíku

bylo dioxinů všude plno a nikdo se s tím moc nezaobíral. Pokud existují nějaké statistiky, kolik lidí tehdy onemocnělo rakovinou a jaký že to devastující dopad mělo na Národ, sem s nima! Jinak to vypadá na dnes běžný "zelený" humbuk, kterého se ráda hned chytne konkurence a novináři, kteří si sice snadno dokáží splést zelenou skalici se zelenou stolicí ale přesvědčení o vlastní genialitě jim nenabourá nic.

0 0
možnosti

radim36

23. 1. 2011 9:30
Re: Za socíku

Za socíku začali lidi chcípat na rakovinu už po 40 roce věku a to často do měsíce, dvou po objevení té rakoviny. Šedesáti let  neboli socialistického důchodu se dožila jen polovina lidí nebo možná ještě míň , většina z nich skončila rakovinou. Dneska je ta doba o takových 20 let posunutá a nemocný rakovinou obvykle žije ještě několik let.

0 0
možnosti

prex

19. 1. 2011 17:18
gggggggggg

jen si to bagatelizujte, dobrovolně ať si každej žere, co chce, ať si každej kouří, kolik cigaret chce, ale ať nevystavuje ostatní pasivnímu kouření, stejně tak, co se týče masa, ať se laskavě neprodává takovej hnus....krom toho, měli by ste podporovat domácí výrobky, domácí výrobu. Jen ať stojí litr oleje sto kč, beztak je velké množství masa a smažení a vůbec nezdravé. Chápu, že jídlo je hlavní radostí obyčejného člověka, ale kdyby se lidé uskromnili, jedli méně a když už, tak kvalitní věci..........no, utopie..já vim.............kvalita dneska už není in.....obecně..........................

0 0
možnosti

prex

19. 1. 2011 17:25
Re: gggggggggg

léčka rakoviny je sakra drahej špás......no, je sice možné, že za pár desítek let už to bude možná snažší a levnější, ale pořád....no, beztak nebudou důchody a pojištění bude taky většině lidem nap.......

0 0
možnosti

Kousavka

19. 1. 2011 16:59
Co se rozčiluješ?

Co se rozčiluješ? Když nesníme maso s dioxinem z německých prasat, sníme maso s dioxinem z prasat českých. Protože i my dovážíme krmiva, hlavně ta levná. Navíc se sem prasata dovezou, taky se nabourají a zabalí, opatří se ČESKÝMI štítky a je vymalováno.

0 0
možnosti

philipe

25. 1. 2011 3:01
Re: Co se rozčiluješ?

To je problém, který jste si zavinili sami. I mezi Čechy je spousta bezcharakterních sv..í, pro které je mamon jediné životní krédo. Pokud je ale v té české kotlině každý třetí obyvatel zkorumpovaný skunk, tak nemáte velkou šanci na přežití. Záleží jen na vás, jak dlouho si necháte kálet na hlavu.

0 0
možnosti

lopee

19. 1. 2011 16:19
Myslet ekonomicky....

Nic proti ekonomice a trhu, ale jednak aby se člověk mohl správně rozhodnout, musí k tomu mít dostatečné informace. Pokud je nemá, nemůže to udělat. Navíc si myslím, že ládovat se dioxiny... prostě čímkoli... je věc každého. Ovšem jen a pouze pokud tak bude činit dobrovolně. To samé platí i pro obchodníky - ať si prodávají, co chtějí, ovšem nesmí tím nikoho ohrožovat. U potravin to platí dvojnásob. To samé platí i u hraček apod.. Tedy chovejte se sám, jak chcete, ale nenuťte to jiným. Jen jim dovolte se rozhodnout.

0 0
možnosti

sei4

19. 1. 2011 16:31
Re: Myslet ekonomicky....

Plně souhlasím.

0 0
možnosti

plysak

19. 1. 2011 15:46
Mame trzni ekonomiku,

takze se kazdy snazi dle tohoto hesla utrhnout to svoje. Novinarum se hodi kazda senzace k plneni bezobsaznych stranek papiru a webovych portalu, zemdelci si prihreji svoji pohadku o zlem zapadnim masu, politici si vycintaji neco moudra na kravatu, aniz tusi o cem mluvi a az to cele utichne, nikdo si na nic z toho ani nevzpomene.

Vsechny tyhle ''senzace'' jsou vzdy jen zaminkou pro vyrobu penez ci politickeho kapitalu (tedy taky penez) a at to byla <jakakoliv> chripka, salmonelova kurata, dioxinova prasata, silene kravy nebo jiny artikl, tak to vzdy dopadlo stejne, tedy bud nijak, nebo to bez demonstrativnich veletocu vyresily standardni kontroly ci jiny bezne fungujici mechanismus, o kterem vetsinou ani nevime, ze existuje. Po cele akci zbylo jen spousta neinformovanych vystrasenych, nepocitane nasranych a hrstka tech, co se na tom napakovali. Predchozi postup lze volne aplikovat na jakoukoliv hystericky znejici zpravu z temer jakehokoliv oboru.

0 0
možnosti

Gift

19. 1. 2011 15:37
Žádný problém

Já bych si doopravdy rád vybral, jenže téměř nikde se nedopátráte, odkud maso pochází. Problém je spíše v dotační politice EU, snad vám jako fandovi strany Svobodných něco říká pojem dumpingové ceny. To bude ten hlavní důvod, proč naši zemědělci rozjeli tuhle kampaň. Co se bude dít, až chovy u nás zkrachují díky dotovaným potravinám zvenčí, to si jistě také dovedete představit. Každá dotace je v principu špatná. Jinak, pokud toužíte po dioxinech, klidně si je ládujte v neomezeném množsvtí. Ale druhé do toho netahejte. Rv

0 0
možnosti

Fai Rodis

19. 1. 2011 16:13
Re: Žádný problém

Presne tak.

0 0
možnosti

Santa1

19. 1. 2011 15:34
Úplný nesmysl

Lidské tělo dioxiny není schopné metabolizovat a ty se ukládají v těle, především v tukové tkáni. Takže tu svoji smrtelnou dávku si každý postupně sbírá. Jak vysoká ta dávka je, je značně indidviduální, takže je zcela nesmyslné požívat byť i stopová množství této látky, protože nikdo neví kolik už toho nachytal a jakou má individuální vnímavost.

0 0
možnosti

radim36

23. 1. 2011 9:15
Re: Úplný nesmysl

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4694x
Marketing a finance, v minulosti taky politika, ekonomie a programování.

Seznam rubrik